..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Het team van Stichting Nabestaandenzorg

'Aandacht voor uw situatie, hulp bij de afwikkeling van de nalatenschap en de daarbij komende administratie of er gewoon ‘zijn’. Wij staan voor u klaar.'

Bij Stichting Nabestaandenzorg werken betrokken medewerkers die u in deze moeilijke periode bijstaan en ondersteunen. Zij hebben aandacht voor uw situatie en helpen u bij de verschillende vragen waar u mee te maken krijgt.


 

Linda Frank - Algemeen coördinator

Van jongs af aan heb ik mij al verbonden gevoeld met de dood en dan met name met de mensen die achterblijven na een overlijden. Mijn drijfveer is iets te betekenen voor mensen die een dierbare hebben verloren.

Hen die steun bieden om weer in hun kracht te komen. Hoe mooi is het om iemand die te maken heeft met een verlies van een dierbare bij te kunnen staan. Door samen op te lopen iemand weer richting en houvast te kunnen geven. Dat is het leven in de puurste vorm. Die puurheid geeft mij kracht en energie om mij in te zetten voor stichting Nabestaandenzorg. Om ervoor te zorgen dat dit een solide plek is waar nabestaanden een schouder, een luisterend oor of andere nabestaanden kunnen vinden.'


Bertine Hagmeijer - Coördinator Individueel Contact

Sinds december 2020 ben ik werkzaam bij Stichting Nabestaandenzorg, waar ik verantwoordelijk ben voor de individuele contacten. Nadat iemand zich bij ons heeft aangemeld maken we een afspraak voor een intakegesprek, waarbij we de wensen en mogelijkheden rondom de individuele gesprekken doornemen. Wanneer ik een goed beeld heb van de vraag leg ik het contact met één van onze betrokken en getrainde vrijwilligers. Ik vind het belangrijk om nauw betrokken te zijn bij de trajecten, zodat ik kan meedenken en helpen wanneer er vragen zijn.

Heeft u vragen over het individuele contact dan kunt u mij bereiken via 06 - 2554 4329 of per mail bertine@stichting-nabestaandenzorg.nlJos Vermij - Rouwbegeleider
Gesprekgroep 'Verder na Verlies' en Lotgenotenochtend Haarlem 

Sinds 2015 doe ik waar mijn hart ligt: ik begeleid mensen die met verlies te maken hebben, verlies in de brede zin van het woord. In mijn praktijk ‘Begeleiding rond verlies’, komt alles wat ik in mijn leven, in opleidingen en (vrijwilligers-)werk heb geleerd en meegekregen bij elkaar.

Toen ik Linda leerde kennen ontstond het idee om een plek voor lotgenotencontact te creëren. In januari 2017 startten we met de inloopochtenden, waar ik nog altijd bij aanwezig ben. Daarnaast leid ik sinds 2019 de gespreksgroep en geef ik training aan de vrijwilligers die voor de stichting het individuele contact met nabestaanden onderhouden. Ik vind het mooi om een steentje bij te dragen aan deze bijzondere stichting, mooi om een plek te bieden waar mensen welkom zijn met hun verhaal en zo elkaar en anderen tot steun kunnen zijn'.


Marianne Vreeken - Rouwbegeleider
Gesprekgroepen 'Verder na Verlies'  Hoofddorp en Nieuw Vennep

Mijn achtergrond is verpleging, natuurgeneeskunde en rouw- en verliesbegeleiding. Ik ben als rouw- en verliesbegeleider voor de gemeente Haarlemmermeer verbonden aan de Stichting Nabestaandenzorg, met een groep in Hoofddorp en Nieuw-Vennep.

Het begeleiden van lotgenotengroepen is heel mooi om te doen. De deelnemers begrijpen elkaar als geen ander en kunnen bepraten wat hen dwars zit en waar ze tegenaan lopen. Vaak zijn het gemeenschappelijke onderwerpen zoals: de reacties van anderen rondom hen, het wegblijven van vrienden en kennissen na een paar maanden. Het gevoel van eenzaamheid, thuiskomen in een leeg huis, iets willen overleggen maar de vaste persoon waarmee je dat altijd deed is er niet meer. De deelnemers geven elkaar tips en erkennen elkaars verlies en verdriet. Het is heel mooi om te ervaren met hoeveel begrip en empathie de deelnemers met elkaar omgaan.


Betty van Zoelen – Wandelcoach rouw en verlies

Als coach met een praktijk in Haarlem en een specialisatie in rouw- en verliesbegeleiding maakte ik in 2019 kennis met Linda Frank. Ze speelde al een tijdje met het idee om een lotgenoten-wandelgroep te starten, maar was nog zoekende naar een vorm. Die vonden we uiteindelijk, waarmee in 2022 Wandelen na Verlies ontstond (in samenwerking met Stichting SportSupport). 

Van september 2022 tot en met januari 2023 heb ik geholpen Wandelen na Verlies te ontwikkelen. Wekelijks heb ik de wandelingen begeleid. Aan de hand van een wisselend thema delen de deelnemers hun verhaal; tijdens de wandeling en na afloop bij de nazit. Het delen van ervaringen, horen hoe een ander omgaat met verlies en merken dat je een lotgenoot niet hoeft uit te leggen wat dit verlies voor jou betekent heeft een helende werking. Inmiddels is Wandelen na Verlies geïntegreerd en ben ik nog op de achtergrond betrokken voor vragen en als het nodig is val ik in. 

Wanneer je liever één-op-één een wandeling wilt maken en wilt delen waar je in jouw proces tegenaan loopt, dan ben ik bereikbaar en maken we snel een afspraak. Aan deze individuele wandelingen zijn andere kosten verbonden. Betty is bereikbaar op 06 429 37334 of per mail via info@stichting-nabestaandenzorg.nl

Agenda

24-04-2024

Nabestaandencafé - Haarlem

Lees meer
25-04-2024

Wandelen na Verlies - Haarlem

Lees meer
Naar de agenda
Bloemen-na-partnerverlies