..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Bloemen na partnerverlies

Door het coronavirus is er veel veranderd. De maatregelen vragen van ons om afstand te bewaren. Terwijl nabijheid na het verlies van een partner zo gewenst is. De buurvrouw die geregeld een kopje koffie komt drinken, familie die even aankomt. Mensen die anders een schouder of een arm bieden moeten nu ongewild afstand houden.

‘Het is vandaag precies 2 maanden geleden dat mijn man overleed. Ik had juist een zware nare dag en toen kreeg ik een bosje bloemen. Ik ben zo geroerd en voel me heel erg gesterkt. Dank u wel! Ik ben te verdrietig om te bellen, daarom stuur ik u een berichtje.’

Een paar weken na de uitvaart zijn de bloemen uitgebloeid, is de eerste hectiek achter de rug en blijft de partner letterlijk met een leeg huis achter.

Hoe fijn is het om dan een steuntje in de rug te ontvangen in de vorm van een boeket bloemen? Te ervaren dat je er niet alleen voor staat en te weten dat je ergens je vragen kan stellen.

 

Wie kan een boeket aanvragen?

Het gratis boeket kan worden aangevraagd door uitvaartverzorgers, (zorg/welzijn)professionals en naasten. In verband met de privacywetgeving is het wel van belang dat de ontvanger van de aanvraag op de hoogte is en daar akkoord voor geeft.

Bloemen kunnen besteld worden in de regio Zuid-Kennemerland en Hoofddorp.

Hoe werkt het?

Na het invullen van het aanvraagformulier gaan wij aan de slag. Wij zorgen dat er binnen een week een boeket wordt bezorgd bij de ontvanger. Bij het boeket zit een handreiking waar mensen terecht kunnen met eventuele vragen. Na ongeveer een week belt een van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers om te vragen hoe het gaat en of hij/zij iets kan betekenen.

Hoe kan een boeket worden aangevraagd?

Het boeket kan hier worden aangevraagd.

Voor vragen kunt u contact opnemen via info@stichting-nabestaandenzorg.nl of via 023 84 48 201.

Is het verlies niet partner gerelateerd, maar kent u iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken na een verlies? Bestel dan ook gerust een boeket en vermeld duidelijk om welk verlies het gaat. 

De bloemen na partnerverlies wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem, Bavo stichting, Rcoak en Bloemenhandel Jp Muntjewerf 

Agenda

19-05-2022

Themabijeenkomst 'Rouwen hoe doe je dat?'

Lees meer
21-05-2022

Wandeldialoog - Wandel je ook mee?

Lees meer
Bloemen-na-partnerverlies