..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Individueel contact

Het verlies van je man, je vrouw of je levenspartner is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het is het lot van de liefde, op een dag sta je er opeens alleen voor. Het verlies wordt vaak als amputatie omschreven en de ‘lol’ van het leven is er af.

Het veranderde leven

Terwijl u probeert te overleven, gaat vaak het leven voor de mensen in uw omgeving verder. Niet iedereen die dicht bij u en/of uw partner stond blijft contact houden. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook mensen van wie u niet had verwacht dat ze contact zouden houden.

Individueel contact

Als u nog niet zo lang geleden uw partner verloren hebt kunt u behoefte hebben aan ondersteuning van iemand die ook ervaring heeft met het verlies van een dierbare.

Vrijwilligers van Stichting Nabestaandenzorg zijn zelf ervaringsdeskundig. Zij hebben een gedegen training gevolgd en met hun kennis en ervaring kunnen zij een goede steun voor u zijn. Samen kijkt u naar wat u kan helpen en kunt u ontdekken wat u weer kracht en energie geeft. Er zijn verschillende manieren van contact. Denk hierbij aan telefonisch contact, bezoek bij u thuis of wanneer u dat prettiger vind kunt u er ook voor kiezen om bijvoorbeeld te wandelen. 

Luisteren kan helpen
Niemand kan de pijn van het verlies voor u wegnemen. Door uw gevoelens en gedachten te delen met iemand van buiten die u onverdeelde aandacht geeft kan een deel van de pijn worden verzacht. Het kan helpend zijn bij het beter omgaan met de soms heftige en verwarrende emoties, de moeilijke dagen of de reacties uit uw omgeving. De persoonlijke aandacht tijdens het individuele contact geeft ruimte om te rouwen, biedt troost en maakt u sterker.

Werkwijze
Na het eerste contact maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de mogelijkheden en wat uw wensen zijn. Desgewenst worden er al afspraken gemaakt over de invulling en frequentie. De vrijwilliger biedt een luisterend oor en denkt met u mee bij het zetten van de eerste stappen in het veranderde leven. Gaandeweg zal de begeleiding naar behoefte worden aangepast en uiteindelijk met aandacht worden afgesloten.

Wilt u meer weten over het contact of wilt u een afspraak maken neem dan contact op met Bertine Hagmeijer (vrijwilligers coördinator) via 06 25 544 329 of mail naar Bertine@stichting-nabestaandenzorg.nl

Is uw verlies niet partner gerelateerd, maar heeft u wel behoefte om met iemand te praten over het verlies neem dan contact met ons op, want ook dan zijn wij er voor u. 

Het individuele contact wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem 

Agenda

11-03-2022

Cursus VerliesKunst!

Lees meer
Bloemen-na-partnerverlies