..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Sterretjesveld

Strooiveld voor de allerkleinsten
In 2018 is het Het Sterretjesveld op initiatief van Arienne Post en Stichting Nabestaandenzorg gerealiseerd. Het Sterretjesveld is een herdenkingsplek waar de as van te vroeg geboren, niet levensvatbare kindjes, wordt verstrooid. Er staat een herdenkingsboom met gekleurde naamblaadjes waarin de namen van overleden kinderen zijn gegraveerd. 

Ouders en naasten kunnen bij het Sterretjesveld en de herdenkingsboom hun kindje te herdenken, en daar rust en troost vinden. 

 


Achtergrond

In 2012 moest initiatiefneemster Ariënne Post na vijftien weken zwangerschap afscheid nemen van haar kindje, een jongetje die ze Teuntje hebben genoemd. De ontmoeting na de geboorte was ook meteen het afscheid. Het ziekenhuis zorgde voor de crematie en de verstrooiing op een veldje op de begraafplaats. Op deze plek vonden Ariënne en haar naasten later rust en troost. Omdat Ariënne ook andere ouders rust en troost gunt, werkte ze samen met Linda Frank van Stichting Nabestaandenzorg een plan uit voor een Sterretjesveld in Haarlem en vond sponsors. In mei 2018 is het Sterretjesveld Haarlem officieel in gebruik genomen.

Ook voor uw kind een naamblaadje?

Heeft u, net als Ariënne, uw ongeboren kindje verloren en heeft u behoefte aan een plek waar u uw kindje kunt herdenken? Dan is er de mogelijkheid om een gekleurd naamblaadje te laten maken met daarin de naam van uw kindje gegraveerd. Wilt u hier meer over weten? Neem contact op met de administratie van begraafplaats Akendam. 

 Telefoon  :  023 - 539 09 11
 E-mail  :  begraafplaatsen@haarlem.nl
 Website  :  www.hiernahaarlem.nl
 Adres  :  begraafplaats Akendam
Vergierdeweg 277 Haarlem


Het Sterretjesveld is mede mogelijk gemaakt door het Dr. C.J. Vaillant Fonds, de J.C. Ruigrok stichting, Vrienden Spaarne Gasthuis, Yarden Crematorium Haarlem, Gedenk-bomen, de gemeente Haarlem en Stichting Nabestaandenzorg.

Wilt u praten over het verlies van uw kindje en wat er is gebeurd? Neemt u dan contact op met een van de nazorgconsulenten van stichting Nabestaandenzorg of kom naar het sterretjescafé en ontmoet andere moeders en vaders.

# rouwverwerking # lotgenotencontact # herdenkingsavonden

Agenda

28-02-2024

NIEUWE LOCATIE - Nabestaandencafé - Haarlem

Lees meer
29-02-2024

Wandelen na Verlies

Lees meer
Naar de agenda
Bloemen-na-partnerverlies