..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Kracht van lotgenotencontact  

Wanneer je iemand verliest die je erg dierbaar is, staat je hele wereld op zijn kop, niets lijkt meer op wat het was. Zekerheden en vaste patronen zijn weggevallen. Je wordt overweldigt door verdriet en emoties. Je kunt een hele andere kijk krijgen op wat belangrijk en zinvol is in het leven. Herkent u dit en heeft u behoefte om met mensen te praten die net als u te maken hebben met het verlies van een naaste kom dan naar een van de ochtenden Verder na Verlies.

Verder na Verlies

Er is niemand die rouw zo goed begrijpt als iemand die het zelf heeft meegemaakt. Daarom organiseren we gesprekgroepen en lotgenotenochtenden.
Tijdens de lotgenotenochtenden kunt u op informele wijze anderen ontmoeten en ervaringen en vragen met elkaar delen.
Tijdens de gespreksgroep worden, onder professionele begeleiding, specifieke onderwerpen rondom rouw en verlies besproken.

“Ik heb het gevoel dat ik het niet red. Ik weet niet hoe ik verder moet. Het alleen zijn, het alles alleen moeten doen en beslissen vind ik zo moeilijk.”

Lotgenotenochtend Verder na Verlies 

Wilt u graag met anderen praten over het verlies, maar wilt u niet direct deelnemen aan een gespreksgroep? Kom dan naar de lotgenotenochtend en ontmoet in een informele sfeer anderen met wie u uw verhaal kan delen.

De lotgenotenochtend Verder na Verlies is elke laatste woensdag van de maand en is een ontmoetingsplek waar nabestaanden tijdens een kopje koffie of thee ervaringen, vragen en gedachten met elkaar kunnen uitwisselen. Tijdens de ochtend zijn verschillende professionals en vrijwilligers, vaak met een eigen verlieservaring, aanwezig met wie u desgewenst individueel uw verhaal kunt delen.

Iedereen die te maken heeft met het verlies van een naaste is van harte welkom. Ook wanneer het verlies al langer geleden is.

Wanneer u met een vrijwilliger of nazorgconsulent in alle rust bij u thuis verder wilt praten over het verlies dan kan dat ook. Maak een afspraak tijdens de ochtend of neem contact op via onderstaande gegevens.

Helaas zijn wij ook door de nieuwe lockdown genoodzaakt de inloopochtend en de gesprekgroepen niet door te laten gaan.

We kunnen ons heel goed voorstellen dat u wel graag in contact wilt komen. U kunt ons telefonisch bereiken via 023 8448201 of via de mail op info@stichting-nabestaandenzorg.nl. Wanneer we weer kunnen starten laten we dat zo spoedig mogelijk weten.
 

Lotgenotenochtend Verder na Verlies Haarlem
Wanneer: Elke laatste woensdag van de maand
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie:  Jansstraat 33
Adres: Jansstraat 33, Haarlem 
Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Kijk voor de data op de agenda.

Gespreksgroep Verder na Verlies Haarlem en Hoofddorp

De gespreksgroep Verder na Verlies is een doorlopende praatgroep. En is voor iedereen die een naaste heeft verloren, daar een weg in wil vinden en het verlies op een draagbare manier in het leven wil meenemen.

Onder professionele begeleiding worden thema's rondom rouw en verlies besproken. Naast de informatie die wordt gedeeld is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten.

De ochtend begint om 9.45 uur met een kopje koffie of thee. Het programma begint om 10.00 uur en duurt tot 11.30 uur. Daarna is er nog tijd en ruimte om na te praten.

Om ons goed te kunnen voorbereiden op het aantal deelnemers en vragen vragen wij u zich voor deze ochtend aan te melden. Dit kan via deze link of telefonisch via 023 – 84 48 201

Kijk voor de data en de onderwerpen op de agenda.

Gespreksgroep Verder na Verlies Hoofddorp

Begeleiding: Marianne Vreeken
Wanneer:
Elke 1ste maandag van de maand
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: de Nieuwe Silo
Adres: Graan voor Visch 14302 in Hoofddorp
Deelname is € 5,- per keer. Deze kunt u tijdens de bijeenkomst betalen, maar het is ook mogelijk om een strippenkaart van 4 bijeenkomsten te kopen. 

U kunt zich hier aanmelden. Wilt u zich liever telefonisch aanmelden dan kan dat via 023 -84 48 201.

Gespreksgroep Verder na Verlies Hoofddorp wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Haarlemmermeer, stichting Maatvast, Oranje Fonds, J.C. Ruigrok stichting 

Gespreksgroep Verder na Verlies Haarlem

Begeleiding: Jos Vermij
Wanneer: Elke 2e woensdag van de maand 
Locatie: Jansstraat 33
Adres: Jansstraat 33, Haarlem
Deelname is € 5,- per keer. Deze kunt u tijdens de bijeenkomst betalen, maar het is ook mogelijk om een strippenkaart van 4 bijeenkomsten te kopen. 

U kunt zich hier aanmelden. Wilt u zich liever telefonisch aanmelden dan kan dat via 023 -84 48 201.

De gespreksochtend Verder na Verlies wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Haarlem.

# afwikkeling nalatenschap # rouwverwerking # herdenkingsavonden

Agenda

11-03-2022

Cursus VerliesKunst!

Lees meer
Bloemen-na-partnerverlies