..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Gezocht: Vrijwilliger Individueel contact

Datum :

Gezocht: Vrijwilliger Individueel contact

Het kan fijn zijn om, na het overlijden van je partner, met iemand te praten en een steuntje in de rug te krijgen. Dat is de insteek van 'Individueel contact na partnerverlies'. Voor dit initiatief is Stichting Nabestaandenzorg op zoek naar vrijwilligers die graag een luisterend oor willen bieden en daarmee tijdelijk extra ondersteuning kunnen geven aan mensen die hun partner verloren hebben.

Vrijwilliger ‘Individueel contact na partnerverlies’
Als vrijwilliger ‘Individueel contact na partnerverlies’ gaat u in gesprek over het verlies, de vragen die daarmee gepaard gaan en het opnieuw invulling geven aan het veranderde leven. Er zijn verschillende manieren van contact mogelijk; denk hierbij aan telefonisch contact, bezoek aan huis of bijvoorbeeld een gesprek tijdens een wandeling.

Heeft u zelf uw partner verloren of voelt u zich betrokken bij mensen die te maken hebben met partnerverlies? Wilt u een luisterend oor bieden en een steuntje in de rug geven? Meld u dan aan als vrijwilliger ‘Individueel contact na partnerverlies'.

Na enige tijd ben ik zelf vrijwilliger geworden. Het doet mij goed een ander te kunnen helpen. Ik heb weer het gevoel van betekenis te kunnen zijn.


Training
Wanneer u zich aanmeldt als vrijwilliger krijgt u eerst een training van vier dagdelen. Hierin wordt aandacht besteed aan verschillende communicatievormen, het rouwproces en het werk als vrijwilliger. Wanneer u daarna als vrijwilliger aan het werk gaat neemt u regelmatig deel aan overleg- en intervisie momenten.

Stichting Nabestaandenzorg
Stichting Nabestaandenzorg is een informatiepunt waar nabestaanden terecht kunnen met hun vragen en zorgen rondom rouw, verlies en nalatenschap. Daarnaast biedt de stichting verschillende gesprekgroepen en een inloopochtend aan waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Aanmelden
Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met onze coördinator Individueel contact Bertine Hagmeijer; telefonisch via 06 - 25 54 43 29 of 023 844 82 01, of per mail: bertine@stichting-nabestaandenzorg.nl

Agenda

29-06-2022

Lotgenotenochtend - Haarlem

Lees meer
04-07-2022

Gespreksgroep Verder na Verlies - Hoofddorp

Lees meer
Naar de agenda
Bloemen-na-partnerverlies