..maar toen
wilde ik zijn
kast opruimen...

Allerzielen bijeenkomst in Verhalenhuis Haarlem

Datum : 31-10-2021

Zondag 31 oktober vindt er een Allerzielen bijeenkomst plaats in Verhalenhuis Haarlem. Kamerkoor Les Moucherons zorgt voor de muzikale omlijsting en er worden gedichten voorgedragen passend bij de muziek.
 
Voorafgaand aan de bijeenkomst is er een workshop mozaïek. Gezamenlijk wordt er waxinelicht gedenkplateau gemaakt van mozaïek. 

Allerzielen is een gedenkdag waarbij overledenen worden herdacht. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om een kaarsje te branden en daarbij te gedenken. Kamerkoor Les Moucherons onder leiding van Antje de Wit zingt prachtige stukken van o.a. Mendelssohn maar ook een Kaddish, Salve Regina een Earth Song. Les Moucherons is een 25 koppig Haarlems kamerkoor. Op het repertoire staat oude en moderne muziek, van Renaissance tot en met 21e -eeuwse muziek. Verder worden er gedichten gelezen die passen bij deze liederen van onder meer Sabine Nijland, Toon Hermans en Dietrich Bonhoeffer. 

Voorafgaand aan de Allerzielen bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te herdenken en te creëren. Onder leiding van mozaïekkunstenares Annemarie Sybrandy wordt een waxinelichtplateau versierd met servies en scherven. Het is mogelijk om (dierbaar) servies mee te nemen en te verwerken in het werkstuk. Ook is er gelegenheid om herinneringen op te halen, in gesprek te gaan met anderen en natuurlijk creatief bezig te zijn.

Deze workshop komt tot stand in samenwerking met Hart, Haarlem Ontmoet, Stichting Nabestaandenzorg en Verhalenhuis Haarlem

Datum zondag 31 oktober
Tijd 
Workshop mozaïek , 13.00-15.30 uur. Aansluitend start de bijeenkomst om 16:00 uur
Toegang € 2,50 voor de workshop/ 
bijeenkomst € 7,50 (inclusief iets te drinken na afloop)
Aanmelden via het Verhalenhuis Haarlem
 

Agenda

08-12-2021

Gespreksgroep Verder na Verlies Haarlem

Lees meer
12-12-2021

Wereldlichtjesdag - alle overleden kinderen in gedachten

Lees meer
Bloemen-na-partnerverlies